Exclusieve samenwerkingen

Premium merken voor de beste akoestiek

Voorkeursleveranciers en samenwerkingen

Stiltemaker heeft met onderstaande merken een intensieve samenwerking, en vormt in basis een breed pakket aan akoestische oplossingen. Hiermee zijn we in staat om projecten compleet op te leveren: van vloer tot plafond en alles daartussenin. Stuk voor stuk merken met het doel om “virgin materials” tot een minimum te beperken en circulaire productie te stimuleren. We bepalen per project wat er nodig is om zowel design, comfort als akoestiek te optimaliseren. Selectie op onze merken is ook akoestische meerwaarde, innovatie en herkomst: Europese productie en stabiele bedrijven die eerlijk met mens, planeet en grondstoffen omgaan.

Rockfon

Rockfon is, als onderdeel van de Rockwool groep, marktleider in Nederland voor systeemplafonds. Daarnaast bieden ze een uitgebreid assortiment aan baffles, wandelementen en roomdividers aan. Producten zijn veelal cradle2cradle gecertificeerd, brandwerend en bestand tegen vocht en geeft geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Stiltemaker voorziet in het adviseren, leveren en monteren van het Rockfon assortiment.

2tec2 high-tech flooring

Vloerbedekking is een belangrijk onderdeel van een goede akoestische omgeving. Met de 2tec2 vloerbedekking reduceer je loopgeluiden met 70% en contactgeluid vanuit de vloer met 19dB. Dit komt door de unieke Sonofelt onderlaag. De producten van 2tec2 zijn gemaakt van gerecycled post-consumer plastic, bestand tegen vocht en met water te reinigen. Stof, vuil en schimmels kunnen niet doordringen door de gewoven structuur, wat het toepasbaar maakt voor o.a. zorg, onderwijs en kantoor.
Link naar het blogartikel, klik HIER

Akuart

In Denenmarken is Akuart ontstaan uit een muziekband met specifieke akoestische wensen. Inmiddels uitgegroeid tot een premium merk akoestische panelen, roomdividers en met het “In Your Room” systeem ook als modulair wandensysteem. Uniek: print op doek, wat snel te vervangen is. De grote kunstcollectie is gratis, een eigen foto op het canvas is tegen kleine meerprijs leverbaar.

VANK Design

Het Poolse merk Vank maakt “funky interiour objects”. Gemaakt uit bio-based materiaal, zoals hennep, ontwikkelen ze wandpanelen en meubelstukken die meerdere awards hebben gewonnen. Naast de akoestische producten voor Stiltemaker een aanvulling op interieur inrichting, zoals zit-sta bureaus, stoelen, tafels en accessoires. Met Vank als partner zijn we in staat kantoren volledig in te richten met duurzame materialen, naar wens klant en ARBO-richtlijnen.

Impact Acoustics

Bekend bij vrijwel alle architecten, hét duurzame merk uit Zwitserland als het om akoestische post-consumer PET-vilt producten gaat. Van uniek plafond met 3D effecten, kantoor-in-kantoor oplossingen met Chatpod of roomdividers. Een bijzonder breed scala aan producten met cradle2cradle certificering, duurzaamheid zit in het DNA van dit designer merk. Stiltemaker levert en monteert het volledige assortiment, in samenwerking met iedere architect, en kan zo alle benodigde ondersteuning geven om een project succesvol op te leveren.

Framery

Marktleider in concentratie werkplekken. Uniek in design, sublieme bouwkwaliteit en slimme features verklaren het succes van Framery. De ActiveNoise cancelling, Framery Connect sensor met adaptieve ventilatie, verlichting en terugkoppeling naar de cloud: alles draait om de beste ervaring en inzicht in gebruik van de werkplekken.


Link naar alle Framery producten, klik HIER

Busypod

Het Turkse Busypod maakt al ruim 15 jaar stiltekamers. De premium lijn is qua geluidsterugval gelijk aan Framery, ook de bouwkwaliteit is uitstekend. Framery onderscheid zich met de slimme features: Busypod met een érg goede werkplek tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Link naar Busypod Premium, klik HIER
Link naar Busypod Slimline, klik HIER

<< Het reduceren van virgin materials staat centraal bij onze leverancierskeuze >>

Harm Blokvoort – eigenaar Stiltemaker

RTS Visuals

Deze leverancier van viltproducten kan, net als een Impact Acoustics, viltpanelen op maat snijden en toepasbaar maken in de interieurbouw. Van vilt-op-vilt producten als lattenwanden tot op maat uitgesneden vilt middels CNC bewerking of met full-color bedrukking: de mogelijkheden zijn enorm breed wat RTS een gewaardeerde partner maakt in de maatwerk viltpanelen.

AntiGalm

Ons huismerk AntiGalm importeert direct bij een Duitse fabriek akoestisch plaatmateriaal. Dit verwerken we naar producten die toepasbaar zijn in vilt- en baffle toepassingen. Daarnaast leveren we akoestische wol vanuit dit merk om spraakverstaanbaarheid te verbeteren. AntiGalm is de enige in Nederland met een balvast gekeurde baffle voor sporthallen, en in staat om prijsconcurrerende oplossingen aan te dragen voor de gestandaardiseerde projecten.

Showroom

Medio september 2024 openen we een showroom in onze loods in Waardenburg. Het geeft de gelegenheid om zelf de pod’s te testen, materialen te zien en voornamelijk te ervaren. De wandpanelen van Vank, Impact Acoustics en Mogu zullen aanwezig zijn, evenals de Akuart roomdivider. Pods van Framery (OneCompact en Four) en Busypod Slimline Plus en de Medium Work zijn hier aanwezig.

Direct een geluidsmeting inplannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.