Balvaste baffle

Eigen ontwikkeling speciaal voor sport accommodaties

Balvast gecertificeerd door DEKRA

Stiltemaker heeft vanuit het huismerk Anti-Galm in eigen beheer een baffle oplossing ontwikkeld voor sporthallen. De baffle is balvast gecertificeerd door DEKRA op basis van de DIN18032-3 eisen en per direct leverbaar. Het is de enige balvaste oplossing voor plafondmontage, naast de Rockfon balvaste plafonds, voor sporthallen die op NOC*NSF eisen sport faciliteren.
De baffle kan verticaal gemonteerd worden tussen de bestaande installaties, bijzonder praktisch en flexibel.

Geluidsabsorptie

Stiltemaker levert een balvaste baffle met een akoestisch paneel van Aw>0,9, en is met name sterk in het lage tonenbereik. Zo halen we wél de eisen van de NOC*NSF richtlijnen en Frisse Scholenbeleid. De baffle kan opgehangen worden tussen de bestaande installaties, zoals W-installatie, verlichting en sport attributen zoals ringen en touwen.

Made in Holland

De baffle is een mooi stukje Nederlandse techniek. In Katwijk worden de frames laser gesneden en machinaal gezet volgens een vast protocol. Dit zorgt voor kwaliteitswaarborging. In onze werkplaats in Waardenburg is de eindmontage, waarin een Duits akoestisch paneel onzichtbaar wordt versterkt en afgemonteerd in de frames.

<<Tot 40% subsidie mogelijk met BOSA-regeling voor verenigingen in 2024 >>

Bron: https://www.sportsubsidie.nl/nieuws/wijzigingen-in-de-bosa-regeling-2024/

Balvast gecertificeerd

Het systeem, de baffle samen met de montage, is balvast gecertificeerd door DEKRA Nederland conform de DIN 18032-3. Deze normering wordt ook gebruikt voor verlichting, en garandeert dat het object geschikt is voor gebruik in sport hallen. Essentieel voor professionele locaties die sport faciliteren.

Modulaire opbouw

Uiteindelijk kan iets balvast gecertificeerd zijn, maar toch beschadigd raken tijdens gebruik. Daarom is de baffle modulair opgebouwd: de akoestische plaat is vervangbaar, net als het frame en de pendels waar de baffle aan gemonteerd is. Zo is er jarenlang plezier van de akoestiek, en is de herinvestering bij schade geminimaliseerd.

F.A.Q.​

Veelgestelde vragen over Stiltemaker

Geluidsmetingen

Om te bepalen hoeveel baffles er nodig zijn, voert Stiltemaker geluidsmetingen uit met een ruisborn. We pompen het volledig hoorbaar spectrum in de sporthal, om vervolgens exact te achterhalen op welke frequentie de verbetering haalbaar is én welke hoeveelheid akoestisch materiaal nodig is. Dat kan enkel met de baffles, maar ook aangevuld worden met andere oplossingen. Denk dan aan panelen aan muren of een verandering in de inrichting.

Metingen gebeuren met klasse 1 meetapparatuur en conforme NEN5077, inclusief advieswaarden en mate van overschrijding. Rapportage van de geluidshinder inclusief adviesrapportage voor facilitair management en directie, indien gewenst met offerte voor uitvoeren van de adviespunten.