Montage

Gedreven professionals voor uw project

Montageservice voor akoestiek

Als aanvullende dienst naar onze relaties kan Stiltemaker een vakkundige montage verzorgen. Of het een complex baffle systeem is of eenvoudig herstelwerk voor een sporthal: altijd met de vakkundigheid van de professionals in de montage- en afbouw markt. Opleveringen met goede akoestiek, het ingetreden van gebouw gebonden installaties en nadenken over duurzame afvoer van oude materialen: we doen het vaker.

Montageteams

Stiltemaker werkt samen met professionele montagepartners. Afhankelijk van de werkzaamheden selecteren we de juiste montageploeg. Zo heeft een systeemplafond een ander soort handjes nodig dan een design stilte cabine met glazen wanden.

Alles voor akoestiek

Stiltemaker monteert alles wat met akoestiek te maken heeft. Dit varieert van complete (balvaste) systeemplafonds, scheidingswanden of design pendelsystemen van PET-vilt met geïntegreerde sprinklers en verlichting. De monteurs werken overdag, in de avond of op zon- en feestdagen om de dagelijkse gang van zaken zo min mogelijk te verstoren.

Projectmanagement

Stiltemaker houdt altijd zelf het projectmanagement in de hand. Op voorhand maken we afspraken en volgt er een document met onder andere (technische) tekeningen, waar de afvalstromen heen gaan en de oplaadlocaties voor de hoogwerkers. Het deelnamen aan een bouwoverleg bij complexere renovaties is vanzelfsprekend.

Bouwteam

Renovatie of nieuwbouw, en zelf de controle houden? Stiltemaker zorgt voor de juiste ondersteuning en is aanwezig bij het bouwoverleg. We leveren desgewenst de tekeningen aan, verzorgen de montage en zijn bereikbaar voor hulpvragen van derden. In wens en gedachtengoed van de architect leveren we materialen die passen binnen het ontwerp.

Direct een geluidsmeting inplannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.

Note: een meting voor certificering is een betaalde dienst, neem daarvoor contact op voor een maatwerk voorstel.