2tec2 High-Tech Flooring

Introductie

2tec2 is een Belgisch bedrijf met eigen productie van vloeren en vloerkleden. Deze bestaan uit post-comsumer plastics en kenmerken zich door de opbouw uit meerdere lagen. Voor Stiltekamer is de onderste laag het belangrijkst: de Sonofelt laag die geluid dempt. Dit is uniek: het bied 19dB overgangsgeluid reductie en absorbeert 15% van de geluidsgolven die op de vloer komen. De unieke technologie die we later nader toelichten geeft het product 15 jaar garantie.

Akoestiek

De eerder genoemde Sonofelt laat is de onderste laag: het zorgt voor een geluidsabsorberend vermogen en verlaagd contactgeluid. Dit contactgeluid kent vele vormen, maar kenmerkend zijn onder andere loopgeluiden en geluiden van vallende objecten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een sportomgeving of geestelijke gezondheidszorg. Contactgeluid kan een bron van hinder zijn: in een hotel waarin gasten over de gang lopen, een Crossfit box in een verzamelgebouw of het rollen van bureaustoelen in een open kantoortuin. Het reduceren van deze geluiden helpt om mensen hun concentratie vast te houden: geluidshinder is één van de hoofdzaken die je uit de concentratie halen en daarmee prestaties negatief beïnvloeden.

Technologie

De vloerbedekking is opgebouwd uit vijf lagen: een geweven laag, een pre-coat, daarna een laag met glasvezel en basis coating. Als laatste laag het Sonofelt, die ligt dus direct op de bouwkundige vloer. Deze samenstelling met geweven plastics en glasvezel maakt het enorm sterk: klasse 33 gecertificeerd voor intensief commercieel gebruik. Het is getest op rolstoelgebruik en schokbestendig. De gewoven toplaag maakt het comfortabel: het voelt om te lopen als een tapijtvloer en is geschikt voor vloerverwarming. De unieke samenstelling maakt de vloeren geschikt voor gebruik in projecten met LEED en BREEAM eisen. Ook REACH en VOS eisen zijn ruim binnen de normeringen voor gebruik in de professionele omgeving. Vanzelfsprekend is de kleurechtheid hoog en heeft UV licht geen invloed op de kleur. Ook na tientallen jaren intensief gebruik.

Duurzaamheid

Een onderwerp wat ook in de vloeren industrie steeds belangrijker wordt, en bij 2tec2 tot in de kern wordt doorgevoerd en geoptimaliseerd. Het doel is om de vloeren volledig recyclebaar te maken, het cradle2cradle principe is hierin leidend. Meer bio-based en post-consumer materialen als toevoeging in de producten zorgen voor een lagere belasting voor het milieu. Dit kenmerkt ook de productie, zonder chemische bindingsmiddelen en is er in de productie locatie gebruik van zonne-energie, waterterugwinning en energieopslag installatie zodat het gebruik van water, zon en fossiele brandstoffen zo milieubewust mogelijk ingezet kan worden. Wat ook helpt is de montage: een beperkte laag lijm is voldoende, waardoor de vloer demontabel en herbruikbaar is. De lijmsterkte is vergelijkbaar met de sterkte van een post-it en egaliseren is vaak niet nodig.

Reinigen en hygiëne

Het opbouwen van de vloeren en vloerkleden uit meerdere lagen zorgt ervoor dat de vloeren goed en makkelijk te reinigen zijn. Er zijn geen chemicaliën nodig, water is voldoende. Het stofbestendige gaas in de toplaag vangt stof en vuil op, waarna het eenvoudig met een stofzuiger is te verwijderen. Vloeistoffen, zoals water maar ook bijvoorbeeld urine, dringen niet door de vloer. De structuur van de gewoven toplaag en de glasvezel tussenlaag maakt het anti-allergeen, schimmelwerend en geschikt voor reinigen met desinfectie middelen. Ook dan blijft de kleur na jarenlang intensief gebruik en onderhoud gelijk.

Toepassingen

Projectmatig gebruik van de 2tec2 vloeren kan in allerlei branches. Het demontabele aspect komt goed van pas bij technische- en computervloeren. De reinigbaarheid is ideaal voor zorg, winkelcentra en hotels. De vochtbestendigheid: wellness en sportomgevingen. Overgangsgeluiden voor kantoren, zorg (met overnachtingsfunctie) en hotels. Geschikt voor intensief gebruik, na jarenlange mishandeling van rollators, chemische desinfectie en vallende gewichten van de sportschool: deze vloeren verslijt je niet. En dat is dan weer heel erg duurzaam.

Lees meer over onze merken op stiltemaker.eu/merken of bekijk het volledige assortiment op 2tec2.nl