Industrie en logistiek

Stiltemaker helpt de maakindustrie bij het beheersbaar maken van omgevingsgeluiden in (productie)omgevingen.

Veilig werken begint bij elkaar verstaan

Het is tegenwoordig steeds lastiger om goed personeel aan boord te houden. Werkgevers hebben geen andere keuze dan de werkplekken beter, comfortabeler en productiever te maken dan bij de concurrent. Stiltemaker helpt bedrijven in de reductie van geluidsoverlast en het risico op gehoorschade, te minimaliseren. Samen maken we de werkplek comfortabel en productief.

Geluidsabsorptie

Productieomgevingen zijn vaak voorzien een te hoog geluidsniveau. Door het plaatsen van zogenaamde “Baffle” oplossingen maken we in de ongebruikte ruimte onder het plafond geluidsabsorberende panelen. Zij vangen het geluid op, waardoor het niet in de werkruimte blijft hangen en gehoorschade kan veroorzaken.

Solide systemen

De bovenstaande baffles worden vaak op moeilijk bereikbare plekken gemonteerd. Het kan onderhevig zijn aan stof, hoge temperaturen of olienevel. Daar houden we rekening mee. Stiltemaker voorziet in oplossingen die solide zijn en passen het gebruik van de ruimte en onderhoudsarm zijn. Zo gaat akoestisch materiaal jarenlang mee.

<< Bij 2,2% Van de dodelijke ongevallen in de industrie is lawaai te herleiden als factor >>

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4900492/

Overgangsgeluid

Lawaai in de productie is onoverkomelijk. Laten dit niet overgaan naar geluidshinder in kantoren, overleg- en vergaderruimten. Aangrenzende ruimten stil maken verbetert de focus en verhoogt hiermee de productiviteit. Stiltemaker levert ook losse concentratie werkplekken als flexibele kantoorruimte.

Bronaanpak

Geluid bij de bron aanpakken is de beste manier om geluidsreductie te realiseren. Een bronaanpak voorkomt trillengen middels dempers, of een machine voorzien van een akoestische kast. Dit kan onder andere bij compressoren, maar kan ook toegepast worden bij grotere machines . Alles wat we in de bron dempen, hoeven we later niet op te vangen.

Direct een geluidsmeting plannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.

Note: een meting voor certificering is een betaalde dienst, neem daarvoor contact op voor een maatwerk voorstel.