Diensten & Service

Samenwerken met iedere architect voor het mooiste resultaat

Dienstverlening voor eigenaren en architecten

Stiltemaker voorziet naast de levering ook in advies, montage en financiering voor projecten in de akoestiek. Samen mogen werken aan de mooiste projecten voor kantoren, onderwijs en sportaccommodaties zorgt voor het beste resultaat. Zowel visueel, akoestiek moet mooi én functioneel zijn. Met een eigen engineering laten we projecten soepel verlopen. Stiltemaker staat open om met ook met uw architect samen te werken.

Geluidsmeting

Met klasse I meetapparatuur meet en analyseert Stiltemaker geluid. Om nagalmtijden te bepalen, omgevingsgeluid of andere specifieke klachten te onderbouwen. Er volgt een rapportage met meetwaarden en advies voor directie, architect en facilitair management met concrete aanbevelingen.

f

Engineering

Akoestiek is altijd maatwerk. Het uitwerken van de plannen, vertalen naar DWG tekeningen en uitvoeringstekeningen voor monteurs. Stiltemaker voorziet in de behoefte om het project soepel en in budget uit te voeren.

<< 48% Toename van focus in een verbeterde akoestische omgeving>>

Bron: Lloyd’s Register Consulting – Energy A/S, Sound Insulation and Productivity 2017

Montage

Ieder project de juiste montageploeg. Onder leiding van eigen projectleiders voeren we de meest verschillende projecten uit. Van design PET-vilt tot balvaste systeemplafonds: elk project met de ondersteuning en begeleiding om binnen tijd en budget een stil gebouw op te leveren.

Service en onderhoud

Regelmatig onderhoud en snel schakelen bij schade is cruciaal als je jarenlang van de akoestische materialen wilt genieten. We hebben onderhoudscontracten en acteren bij problemen, ook als de materialen niet door Stiltemaker geleverd zijn. Informeer naar de mogelijkheden.

Stiltekamers

We hebben een speciale afdeling voor stiltekamers: concentratie werkplekken voor kantoren. Ook geschikt als verkoopruimte in een showroom (automotive, keukens, badkamers) en werkplek voor gasten (zorg, vliegvelden, horeca).

Direct een geluidsmeting inplannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.

Note: een meting voor certificering is een betaalde dienst, neem daarvoor contact op voor een maatwerk voorstel.