Kantoor en Kantoortuinen

Stiltemaker voorziet kantoren van een stille werkomgeving waar teams maximaal kunnen presteren.

Omdat prestaties beginnen met rust en concentratie

Na de Covid periode gaan medewerkers steeds vaker weer naar kantoor. Laat dit een plek zijn waar samenkomen, concentratie en resultaat samen komen. Akoestiek en design zijn daarin ontzettend belangrijk. Stiltemaker voorziet in écht duurzame akoestiek, van Europees PET-vilt tot steenwol. Van onopvallend tot design, zelfs complete concentratie werkplek cabines. Omdat teams met focus samen het beste presteren.

Achtergrondgeluid en nagalm

De normeringen en het Frisse Kantorenbeleid schrijven waarden voor waar achtergrondgeluiden en nagalm aan moet voldoen. Het onder controle krijgen van deze waarden, vaak verstoord door aangrenzende ruimten, geluiden uit de W-installatie of langsrijdend verkeer, haalt medewerkers uit hun concentratie. Stiltemaker helpt medewerkers beter presteren door een fundamentele basis te beiden: goede akoestiek.

Privacy

Een gehorige ruimte is voor normale gesprekken al vervelend, en kan voor bepaalde gesprekken funest zijn. Denk aan vertrouwelijke gesprekken met de Arboarts, een sollicitant met salarisonderhandelingen of een directie met een strategisch overleg. Stiltemaker zorgt dat gesprekken binnenkamers blijven door zichtbare of onzichtbare akoestische oplossingen te monteren conform gedachtengoed architect.
Hierin zijn de NEN5077, BREEAM en Frisse Kantoren eisen leidend.

<< 48% Toename productiviteitwinst bij medewerkers bij een goede akoestiek op kantoor >>

Bron: Lloyd’s Register Consulting – Energy A/S, Sound Insulation and Productivity 2017

Design

Na de Corona periode zijn we weer vaker op kantoor. Stiltemaker ziet een groeiende vraag naar kantoren met een exclusievere uitstraling. We werken graag samen met de architect om ook uw project mooi, duurzaam en stil te maken. Van maatwerk PET-vilt scheidingsschotten tot exclusieve (systeem)plafonds en baffle systemen: het brede merkaanbod en mogelijkheden tot écht maatwerk maakt Stiltemaker praktisch in akoestiek.

Concentratie werkplekken

Stiltemaker levert de concentratieruimten van meerdere merken. Zo past onze “pod” altijd in het interieur. We leveren uitsluitend pods met minimale luchtlekkage voor een optimale akoestische omgeving. Waarin je met concentratie kan werken, en gesprekken niet buiten de ruimte hoorbaar zijn. Een standalone oplossing in een open ruimte om jezelf terug te trekken voor klein overleg of om een (telefoon)gesprek in rust en privacy te voeren. Gemaakt in Nederland of Italië, Europese kwaliteit, modulair opgebouwd en bijzonder duurzaam.

Direct een geluidsmeting inplannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.

Note: een meting voor certificering is een betaalde dienst, neem daarvoor contact op voor een maatwerk voorstel.