Productieve teams met Focus

Stiltemaker voorziet kantoren van een stille werkomgeving waar teams maximaal kunnen presteren.

Kantoren

Na de Covid periode gaan medewerkers steeds vaker weer naar kantoor. Laat dit een plek zijn waar samenkomen, concentratie en resultaat samen komen. Akoestiek en design zijn daarin ontzettend belangrijk. Stiltemaker voorziet in écht duurzame akoestiek, van Europees PET-vilt tot steenwol. Van onopvallend tot design, zelfs complete concentratie werkplek cabines. Omdat teams met focus samen het beste presteren.

Achtergrondgeluid en nagalm

De normeringen en het Frisse Kantorenbeleid schrijven waarden voor waar achtergrondgeluiden en nagalm aan moet voldoen. Het onder controle krijgen van deze waarden, vaak verstoord door aangrenzende ruimten, geluiden uit de W-installatie of langsrijdend verkeer, haalt medewerkers uit hun concentratie. Stiltemaker helpt medewerkers beter presteren door een fundamentele basis te beiden: goede akoestiek.

Privacy

Een gehorige ruimte is voor normale gesprekken al vervelend, en kan voor bepaalde gesprekken funest zijn. Denk aan vertrouwelijke gesprekken met de Arboarts, een sollicitant met salarisonderhandelingen of een directie met een strategisch overleg. Stiltemaker zorgt dat gesprekken binnenkamers blijven door zichtbare of onzichtbare akoestische oplossingen te monteren conform gedachtengoed architect.
Hierin zijn de NEN5077, BREEAM en Frisse Kantoren eisen leidend.

<< 48% Toename productiviteitwinst bij medewerkers bij een goede akoestiek op kantoor >>

Bron: Lloyd’s Register Consulting – Energy A/S, Sound Insulation and Productivity 2017

Design

Na de Corona periode zijn we weer vaker op kantoor. Stiltemaker ziet een groeiende vraag naar kantoren met een exclusievere uitstraling. We werken graag samen met de architect om ook uw project mooi, duurzaam en stil te maken. Van maatwerk PET-vilt scheidingsschotten tot exclusieve (systeem)plafonds en baffle systemen: het brede merkaanbod en mogelijkheden tot écht maatwerk maakt Stiltemaker praktisch in akoestiek.

Concentratie werkplekken

Stiltemaker levert de concentratieruimten van meerdere merken. Zo past onze “pod” altijd in het interieur. We leveren uitsluitend pods met minimale luchtlekkage voor een optimale akoestische omgeving. Waarin je met concentratie kan werken, en gesprekken niet buiten de ruimte hoorbaar zijn. Een standalone oplossing in een open ruimte om jezelf terug te trekken voor klein overleg of om een (telefoon)gesprek in rust en privacy te voeren. Gemaakt in Nederland of Italië, Europese kwaliteit, modulair opgebouwd en bijzonder duurzaam.

F.A.Q.​

Veel gestelde vragen over Stiltemaker

Geluidsmetingen

In de kantooromgeving meet Stiltemaker o.a. nagalmtijden, installatiegeluid en isolatiewaarden. Zo zorgen we ervoor dat de privacy in gesprekken terugkomt. Zeker stemgeluiden, in het lage frequentiebereik, vragen om specifieke materialen. Alleen door op 1/12e octaafband de metingen te verrichten zijn we in staat de juiste materialen, met de juiste montagewijze en in de juiste hoeveelheid aan te bieden. Zodat medewerkers in rust en vertrouwen kunnen werken.

Metingen gebeuren met klasse 1 meetapparatuur en conforme NEN5077, inclusief advieswaarden en mate van overschrijding. Rapportage van de geluidshinder inclusief adviesrapportage voor facilitair management en directie, indien gewenst met offerte voor uitvoeren van de adviespunten.