Zorg en welzijn

Betere zorg voor en door professionals

Goede zorg begint met privacy

Binnen de zorg staat patiëntenzorg voorop. Daar draagt Stiltemaker graag aan bij: van het slaapvertrek in de ouderenzorg tot de revalidatieruimte binnen de fysiotherapie. Met aandacht voor de professionals in de zorg. Deze branche kent verschillende uitdagingen met personeelstekorten, nachtdiensten en het waarborgen van vertrouwelijke gegevens in gesprekken. Een goede akoestiek is van groot belang om goede zorg te leveren.

Overgangsgeluid

Het is binnen de zorg van belang dat de privacy wordt gewaarborgd binnen de zorg. Gesprekken moeten binnenkamers blijven. Stemgeluiden zit met name in de lage frequenties, waardoor het sneller in een naastgelegen ruimte hoorbaar is. Stiltemaker voorziet met akoestische wol en “bass traps” dat overgangsgeluid wordt geminimaliseerd.

Ouderenzorg

Spraakverstaanbaarheid is een belangrijk punt van aandacht binnen de ouderenzorg. Zeker wanneer mensen met hulpmiddelen voor een auditieve beperking aanwezig zijn. Het is dan van belang dat we de juiste balans bepalen zodat we in grote ruimten elkaar kunnen verstaan. Spraakverstaanbaarheid is een meetbare waarde, zodat we het rationeel kunnen benaderen naar gelang functie en gebruik van de ruimten.

<< 43% van de zorgwerkers in Europa ondervindt concentratieproblemen als gevolg van lawaai >>

Bron: https://www.academia.edu/3588066/Building_in_Sound

Hygiëne en reinigbaarheid

Binnen de zorg is het van belang om materialen te gebruiken die goed te reinigen zijn en waarin bacteriën, virussen en schimmels zich niet kunnen voortplanten. Stiltemaker werkt daarom met de producten van, onder andere, steenwol en vilt. Desgewenst met hogedruk of stoom te reinigen. Uiteraard brandveilig conform klasse A1 en vochtbestendig. Zodat we maximale zekerheid kunnen bieden aan uw patiënten. Op deze wijze garanderen we optimale akoestische prestaties waar je voor tientallen jaren op kan bouwen.

Flexibele werkplekken

Privacy is binnen de zorg van groot belang. Stiltemaker voorziet daarom werkplekken in akoestische “pods”. Het bied ruimte van 1 tot 16 personen om te overleggen, een teams-meeting bij te wonen of je even terug te trekken om met concentratie en rust je werk af te ronden. Flexibel en modulair opgebouwd, leverbaar vanuit verschillende merken en altijd inclusief montage en desgewenst compleet ingericht. In koop of lease.

Direct een geluidsmeting inplannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.

Note: een meting voor certificering is een betaalde dienst, neem daarvoor contact op voor een maatwerk voorstel.