Zorg en welzijn

Betere zorg voor en door professionals

Goede zorg begint met privacy

Binnen de zorg staat patiëntenzorg voorop. Daar draagt Stiltemaker graag aan bij: van het slaapvertrek in de ouderenzorg tot de revalidatieruimte binnen de fysiotherapie. Met aandacht voor de professionals in de zorg. Deze branche kent verschillende uitdagingen met personeelstekorten, nachtdiensten en het waarborgen van vertrouwelijke gegevens in gesprekken. Een goede akoestiek is van groot belang om goede zorg te leveren.

Overgangsgeluid

Het is binnen de zorg van belang dat de privacy wordt gewaarborgd binnen de zorg. Gesprekken moeten binnenkamers blijven. Stemgeluiden zit met name in de lage frequenties, waardoor het sneller in een naastgelegen ruimte hoorbaar is. Stiltemaker voorziet met akoestische wol en “bass traps” dat overgangsgeluid wordt geminimaliseerd.

Ouderenzorg

Spraakverstaanbaarheid is een belangrijk punt van aandacht binnen de ouderenzorg. Zeker wanneer mensen met hulpmiddelen voor een auditieve beperking aanwezig zijn. Het is dan van belang dat we de juiste balans bepalen zodat we in grote ruimten elkaar kunnen verstaan. Spraakverstaanbaarheid is een meetbare waarde, zodat we het rationeel kunnen benaderen naar gelang functie en gebruik van de ruimten.

<< 43% van de zorgwerkers in Europa ondervindt concentratieproblemen als gevolg van lawaai >>

Bron: https://www.academia.edu/3588066/Building_in_Sound

Hygiëne en reinigbaarheid

Binnen de zorg is het van belang om materialen te gebruiken die goed te reinigen zijn en waarin bacteriën, virussen en schimmels zich niet kunnen voortplanten. Stiltemaker werkt daarom met de producten van, onder andere, steenwol en vilt. Desgewenst met hogedruk of stoom te reinigen. Uiteraard brandveilig conform klasse A1 en vochtbestendig. Zodat we maximale zekerheid kunnen bieden aan uw patiënten. Op deze wijze garanderen we optimale akoestische prestaties waar je voor tientallen jaren op kan bouwen.

Flexibele werkplekken

Privacy is binnen de zorg van groot belang. Stiltemaker voorziet daarom werkplekken in akoestische “pods”. Het bied ruimte van 1 tot 16 personen om te overleggen, een teams-meeting bij te wonen of je even terug te trekken om met concentratie en rust je werk af te ronden. Flexibel en modulair opgebouwd, leverbaar vanuit verschillende merken en altijd inclusief montage en desgewenst compleet ingericht. In koop of lease.

F.A.Q.​

Veelgestelde vragen over Stiltemaker

Geluidsmetingen

Geluid is alom vertegenwoordigd in de zorgsector. Wij meten alle relevante waarden, waaronder isolatie- luchtlekkage, achtergrondgeluid en nagalmtijden om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Ook meten we de STI-waarde van omroep- en ontruiming installatie om de veiligheid van uw zorgmedewerkers en patiënten te waarborgen.

Metingen gebeuren met klasse 1 meetapparatuur en conforme NEN5077, inclusief advieswaarden en mate van overschrijding. Rapportage van de geluidshinder inclusief adviesrapportage voor facilitair management en directie, indien gewenst met offerte voor uitvoeren van de adviespunten.