Focus in de functionele ruimte

Samen productiever werken

Praktisch in akoestische oplossingen

Stiltemaker maakt functionele ruimten weer stil. Productiviteit, focus en resultaat verbeteren als medewerkers zonder afleiding kunnen werken aan taken die er écht toe doen. Het elimineren van overgangsgeluid, nagalm en proactief meedenken om ruimten zo in te delen dat het de werkzaamheden ondersteund, in plaats van tegenwerkt. Zo maken we samen teams succesvol.

Kantoor

Na de Corona periode komen we vaker op kantoor. Stiltemaker neemt hinderlijke geluiden weg, reduceert nagalm en brengt privacy terug in (telefoon)gesprekken. Dit mag naast functioneel ook mooi zijn. Het brede merk- en productaanbod sluit altijd aan bij de huisstijl en gedachtegoed van de architect.

f

Onderwijs

Scholieren met een goede concentratie presteren beter. De uitdaging van Stiltemaker is het optimaal laten presteren van scholieren, op welk niveau en van welke leeftijd dan ook. Scholen met een goede akoestiek scoren beter in landelijke toetsen, zijn beter in staat leraren te behouden en voldoen aan het Frisse Scholen beleid.

<< 48% Toename van focus in een verbeterde akoestische omgeving>>

Bron: Lloyd’s Register Consulting – Energy A/S, Sound Insulation and Productivity 2017

Sport

Balgeluiden zijn inherent aan sport, en het materiaal van een sporthal is per definitie glad. Het toevoegen van akoestische materialen reduceert de nagalm. Stiltemaker heeft meerdere merken met gecertificeerde balvaste oplossingen die mooi én functioneel zijn. Voor jarenlang sportplezier.

Industrie

In de (maak)industrie is geluid altijd aanwezig. Stiltemaker helpt geluid beheersbaar te maken, zodat medewerkers jaren kunnen werken zonder gehoorschade. Door het toepassen van een bronaanpak en afvangen van geluid maken we een comfortabele, fijne werkplek voor uw medewerkers. Ook hierin telt: meer concentratie, betere resultaten.

Stiltekamers

We hebben een speciale afdeling voor stiltekamers: concentratie werkplekken voor kantoren. Ook geschikt als verkoopruimte in een showroom (automotive, keukens, badkamers) en werkplek voor gasten (zorg, vliegvelden, horeca).

Direct een geluidsmeting inplannen

Stiltemaker gunt iedereen een omgeving die faciliteert in de juiste akoestiek om een prestatie te leveren waar je trots op bent. Om dit mogelijk te maken is een geluidsmeting de basis. Het vertelt waar je staat, en welke obstakels er zijn om tot een optimale akoestiek te komen. Hiervoor bieden we onze geluidsmeting kosteloos aan, op de voorwaarde dat we betrokken blijven in het verbetertraject. Om de meting uit te voeren is begeleiding door de conciërge, receptioniste of TD-medewerker voldoende. Aansluitend plannen we een afspraak met het facilitair management en/of directie om de uitkomsten te evalueren.

Als uit de metingen blijkt dat de akoestiek in orde is en er geen verbeterpunten zijn: top! Als er wel verbeterpunten zijn volgt er een indicatie van de kosten, zodat daar intern over gesproken kan worden. We merken vaak dat er met beperkte kosten een aanzienlijke verbeteringen haalbaar is. Middels de formule van Sabine kunnen we bepalen welke resultaten dit zijn op het gebied van nagalmtijden. Deze formule koppelen we aan de ODD-prijzen (Over De Duim prijzen) in een Excel bestand. Hierdoor krijg je eenvoudig en snel inzicht in resultaten, kosten en impact tijdens de werkzaamheden. Uiteraard is dit een onderdeel van het adviesrapport en zal ook worden verstrekt na de meting.

Note: een meting voor certificering is een betaalde dienst, neem daarvoor contact op voor een maatwerk voorstel.