Geluidsmeting

Adviesmaatregelen uitgevoerd door Stiltemaker? Dan crediteren wij de kosten.

Geluidsmeting conform NEN5077

Stiltemaker meet met klasse 1 meetapparatuur geluidswaarden, zoals nagalmtijden, spraakverstaanbaarheid, actuele- en piek- en overgangsgeluid. Deze metingen zijn conform de NEN5077 en vormen de basis voor een professioneel advies. Na de toegepaste maatregelen meten we nogmaals de waarden zodat we zeker zijn van een akoestiekverbetering die voldoet aan de verwachtingen.

Metingen zijn nodig bij klachten, overlast en certificeringen. Dat kan het Frisse Scholen beleid zijn, BREAAM of NOC*NSF eisen.

Na de metingen de maatregelen laten uitvoeren door Stiltemaker? Dan crediteren we de kosten.

Nagalm RT60

Voor onder andere sporthallen, entree en overige grote ruimten: Stiltemaker meet de nagalmtijd om vervelende echo’s tegen te gaan. Nagalmtijden zijn een vereiste in het Frisse Scholen Beleid, NOC*NSF en BREAAM regeling.

Overgangsgeluid

Voor kantoren, onderwijs en branches als advocatuur en accountants: voer gesprekken in privacy. Stiltemaker meet met een ruisbron de Db terugval onderling tussen ruimten en treft maatregelen om dit onder controle te krijgen.

Installatiegeluid

Geluid is er altijd. Dat kan verkeer zijn, geluiden uit de W-installatie of een naastgelegen ruimte. Achtergrondgeluid zijn een vereiste in het Frisse Scholen Beleid, NOC*NSF en BREAAM regeling. Stiltemaker meet deze geluiden conform NEN5077.

Spraakverstaanbaarheid STI

Met name toegepast bij ontruiming- en omroepinstallaties, waarbij de Speech Transmission Index een waarde geeft van 0 tot 1. Verplicht bij o.a. tunnels. sluizen en omroep installaties. Stiltemaker meet de STI conform wet- en regelgeving.

Meten zonder schieten

Concullega’s meten vaak met een alarmpistool de nagalmtijden. Dit geeft een onbetrouwbare uitslag. Het shot is oncontroleerbaar en wisselt per shot. Daarbij is de knal in sporthallen vaak te klein. En daarbij: wil je in een (school)gebouw of sporthal écht een schot lossen?

Stiltemaker meet met een ruisbron door één of meerdere speakers. Deze ruisbron zorgt keer op keer voor dezelfde Db waarde, en kan daarmee zowel nagalmtijden als overgangsgeluid opwekken. Iedere meting met dezelfde uitgangspunten voor een betrouwbaar resultaat.

Geluidspectrum analyse

Stiltemaker meet in tot 1/12e octaafband. Hierdoor is het volledige hoorbare spectrum geanalyseerd. Het voordeel van de klasse 1 meetapparatuur is een hoge nauwkeurigheid én brede opname op het volledig frequentiebereik in Hertz. Onze specialisten weten na deze meting, in combinatie met de klantwensen, welke materialen het beste resultaat geven in welk frequentiegebied. Steenwol heeft namelijk andere waarden dan PET-vilt en pendelsystemen reageren anders dan materialen direct op wanden of plafonds.

Complexe materie maakt Stiltemaker begrijpelijk en maatregelen onderbouwd in het rapportage voor facilitair management.

Rapportage met adviespunten

De meting wordt door een specialist van Stiltemaker uitgevoerd. Hij stelt naderhand een officieel rapport op. Inclusief de kalibratie certificaten, meetresultaten en conclusie van de meting. Deze conclusie bevat concrete adviezen zodat aan de geldende wet- en regelgeving én wensen voldoen.

Metingen kunnen in de avonden of weekenden uitgevoerd worden. Zeker bij certificeringen voor BREEAM, Frisse Scholen en NOC*NSF is dit aan te bevelen. Hier is het omgevingsgeluid namelijk een verplicht onderdeel, en daarvoor dient het zo stil mogelijk te zijn. Voor nagalmtijd metingen kan het ook overdag uitgevoerd worden, we meten dan tussen de lessen of activiteiten door.

Prijzen geluidsmetingen*

Meting installatiegeluid: € 249
Meting nagalmtijden: € 399
Meting overgangsgeluid: € 599

Meting met klasse 1 geluidsmeter en ruisbron (geen alarmpistool)
Rapportage voor directie/ facilitair management
Inclusief advies voor verbetering akoestiek
Ook mogelijk in avond of weekend

Bij uitvoering van de adviesmaatregelen worden de kosten voor de geluidsmeting gecrediteerd.

*Prijzen vanaf, afhankelijk van het aantal ruimten en excl. BTW

METING AANVRAGEN?
Gebruik de WhatsApp widget.