OWA Raw Plafondelementen

Introductie

Het merk OWA is, samen met Rockfon, het meest gebruikt door Stiltemaker in plafond toepassingen. De Raw-serie geeft een uniek industrieel design aan het interieur. In deze serie kennen we de Raw Grey en de Raw Concrete: de Concrete heeft een betonlook en de Grey een fijnere structuur. De panelen zijn leverbaar in standaard formaat timmerpaneel van 1200*2400mm en goed te verzagen. Hierdoor zijn de toepassingen enorm veelzijdig, waardoor de architect hier vrijwel geen belemmeringen in ervaart bij de toepassing. Ook in de duurzaamheid scoort dit product goed: de panelen bestaan uit 42% gerecycled materiaal. Na levensduur kunnen ze volledig hergebruikt worden middels het OWA Green Cirkel Programma. De panelen zijn brandveilig en goed bestand tegen vocht, waardoor het breed inzetbaar is.

Montage

Montage kan als directe verlijming op het technische plafond of als verlaagd systeem. In het verlaagde systeem gebruiken we de originele montage systeem S7 van OWA om de systeemgarantie te waarborgen. Schroeven voeren we in kleur uit om het netjes af te werken. Bij de montage kunnen we rekening houden met andere gebouw gebonden installaties, zoals rookmelders, speakers, luchtbehandeling en verlichting. Als de panelen als gesloten plafond gebruikt worden kunnen we ook een serviceluik voorzien. Zo heb je altijd eenvoudige toegang tot de techniek boven het plafond.

Toepassingen

Bij de montage is het mogelijk om het als een gesloten, verlaagd plafond te gebruiken of als eiland. Bij de eilanden werken we de zichtzijde netjes af en verwerken we, indien gewenst, het montagemateriaal af in zwart. Bij een zichtbare balkenconstructie kunnen we de panelen tussen de constructie verwerken, waardoor het karakter van het pand behouden blijft. Dit is ook ideaal voor parkeergarages: zo behouden we doorrijdhoogte en dragen we bij aan een geluidsreductie.

Akoestiek

De Grey en Concrete zijn verschillend in celstructuur waardoor ze in akoestiek afwijken. Beide platen zijn 20mm dik en bestaan uit minerale wol. De Grey heeft echter een Aw-waarde van 0,9 en de Concrete zit op Aw 0,7. Afwijkingen zijn mogelijk door montagehoogte en wijze van monteren. Een mooie aanvulling is de opbouw met minerale wol, dit is van nature goed in het reduceren van geluiden in de lage frequentie gebieden. Hier zit onder andere stemgeluid, waardoor dit product goed te gebruiken is in omgevingen waar vel mensen samen komen. Denk aan de kantoren, onderwijs en gezondheidszorg.

Gebruiken in jouw project?

Neem dan vooral contact op met Stiltemaker. Als projectpartner voor eindgebruikers en architecten verzorgen we het volledige traject: van engineering tot montage en oplevering. Bij renovatie doen we uiteraard een kwalitatieve geluidsmeting zodat het project akoestisch klopt. Plan via deze LINK een kennismaking in, dan nemen we ook de samples mee van de Owa Raw serie.

Bekijk de brochure via deze LINK.