Kabin stiltekamers

Introductie Kabin

Een aangename verassing tijdens het bezoek van Stiltemaker aan de Londen Design Show: het merk Kabin. Een concentratiewerkplek die voelt als een luxe stoel. Wat meteen opvalt: het design. In twee positieve punten: de zitpositie is voorwaarts, waardoor je onderdeel uitmaakt van de ruimte en niet tegen een muur kijkt. Het maakt ook de privacy enorm goed: je kan nooit meekijken op een scherm. Tweede punt: de buitenkant is zo ontworpen dat het geluidsgolven deels absorbeert en deels weerkaatst. Het brengt niet alleen een goede akoestiek in de pod, maar ook daarbuiten.

Het merk Kabin

Kabin is een Engels merk met een eigen fabriek in Londen. De buitenkant wordt met CNC-lasers gesneden en de productie is deels handwerk. De kwaliteit van deze stiltekamer is extreem hoog: aan alles voelt het solide en je kan Kabin met recht een premium merk noemen. De afwerking aan de buitenkant is fantastisch: geen naad wijkt af en de deur sluit zoals je verwacht: solide is de juiste bewoording voor het Engelse vakmanschap.

Uitvoeringen

De Kabin kent meerdere uitvoeringen, echter blijft de opzet altijd gelijk met de voorwaartse zitpositie. De buitenkant is leverbaar in zeven standaard kleuren altijd voorzien van werktafel, stopcontact met dubbele USB, taakverlichting en ergonomische zitplek.

Als instapper is er de Kubby: een luxe open werkplek zonder deur. Je kan eenvoudig plaatsnemen en het tafeltje naar je toe draaien om te werken. Het geeft een mooie open werkpositie waarmee je onderdeel blijft van de omgeving.

De standaard Kabin1 is de eenpersoons werkplek. Afsluitbaar met een deur en optioneel als variant leverbaar om buiten te plaatsen. Voorzien van akoestische glazen deur: deze is serieus zwaar, om geluiden van buiten tegen te houden. Geluidsreductie van >29dB, en eenmaal in de Kabin ervaar je niets dan rust. Het mediapack helpt daarbij met subtiele omgevingsgeluiden, je kan hier op een unieke manier je beste werk leveren. Ook mensen die snel afgeleid zijn, denk daarbij aan mensen met HSP of AD(H)D.


De Kabin2 is de grotere variant, en kenmerkt zich door een aanvulling met een glazen tussenpaneel en zitje voor de werkplek. Deze is als eenpersoons werkplek ontworpen, waarbij de tweede persoon zit op een inklapbare stoel en daarmee geen volwaardige werkplek is. Goed te doen voor een kort overleg, maar als je met meerdere personen in een stiltekamer moet werken bieden Framery en Busypod betere alternatieven.

Interieur

Er zijn twee mediapacks beschikbaar: een 10,1” en een 27” touchpanel met bluetooth en Kabins eigen video- en audio module “Kabin Control”. Hiermee is een selectie mogelijk tussen verschillende rustgevende achtergrondgeluiden of het koppelen middels bluetooth. Iedere Kabin heeft een werkstation, een draaibare tafel, beker- en tijdschriften houder en werkverlichting. Een stopcontact met dubbele USB is binnen handbereik voor het opladen van telefoon en laptop.

Kleursamenstellingen zijn af fabriek, het interieur is qua kleur in lijn met het exterieur en het karpet en tafeltje kennen af fabriek één kleur. Maatwerk is bij grotere aantallen mogelijk. Het gebruikte materiaal is, zoals gebruikelijk, van opgewaardeerde afvalstromen om ook het duurzame aspect te optimaliseren.

Verwarming en airconditioning

Waar veel merken alleen een ventilatie mogelijkheid hebben, is Kabin ook leverbaar met verwarming en airconditioning. Dit maakt het nog comfortabeler bij een langere werkperiode in de stiltekamer.

Gebruik

De Kabin is als merk ideaal voor wie niet in een “aquarium” als stiltekamer wil. Dat kan van het exclusieve kantoor tot penthouse en villa: een werkplek die als stoel opgaat in het interieur. Het geeft je altijd de mogelijkheid om afgezonderd een confidentieel gesprek te voeren: via online vergaderen met de privacy door de zitpositie of een telefoongesprek.

Ervaren?

De Kabin staat in de showroom in Londen. Met de opzet van ons experience centre zullen we het model naar Nederland halen bij voldoende interesse. Prijzen starten bij € 5.900 excl. BTW en exclusief verzending. Binnenkort zelf samen te stellen op onze Stiltekamer omgeving. De brochure staat bij de downloads op onze website.