Moswanden voor ieder interieur

Moswanden zijn een opkomende trend in kantoor en interieurontwerp. En dat is niet zonder reden. Deze groene wanden combineren esthetische aantrekkingskracht met functionele voordelen zoals geluidsdemping, onderhoudsgemak en duurzaamheidsvoordelen. In deze blog zullen we dieper ingaan op de voordelen van moswanden en waarom ze een waardevolle toevoeging zijn voor kantoorruimtes.

Esthetische Waarde en Ontwerpflexibiliteit

Moswanden voegen een unieke en natuurlijke esthetiek toe aan elke kantoorruimte. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en kleuren, waaronder rendiermos, bolmos en platmos, die elk hun eigen textuur en visuele aantrekkingskracht hebben. Deze diversiteit stelt interieurarchitecten in staat om creatieve en op maat gemaakte ontwerpen te maken die aansluiten bij de specifieke wensen en behoeften van hun klanten. Bovendien kan mos gebruikt worden in verschillende toepassingen, zoals volledige wanden, logo’s, kolommen en zelfs plafonds. Het is ook mogelijk om led verlichting te integreren in de moswanden. Hierdoor neemt de ontwerpflexibiliteit enorm toe.

Akoestische Eigenschappen

Een van de belangrijkste functionele voordelen van moswanden is hun uitstekende geluiddempende werking. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat mos, en in het bijzonder bolmos, significant beter presteert in geluidsabsorptie dan traditionele materialen zoals vilt of tapijt. Met name in de lage- en midden tonen scoort mos goed, en daar zit stemgeluid.

Russia, Novosibirsk – November 29, 2017: decorative moss for interior decoration. office style, interior design elements

Onderhoudsarm en duurzaam

Een ander voordeel van moswanden is dat ze vrijwel geen onderhoud vereisen. Het mos wordt geprepareerd op een manier die ervoor zorgt dat het zijn kleur en textuur behoudt zonder dat het water of andere vloeistoffen nodig heeft. Dit betekent dat moswanden jaren meegaan, wat zowel tijd als kosten bespaart. Bovendien worden de mossen op een milieuvriendelijke manier geoogst en geprepareerd. Ze zijn een duurzame aanvulling voor kantoren, onderwijs en zorginstellingen.  

Gezondheidsvoordelen en Werkplekervaring

Moswanden dragen ook bij aan een betere werkplekervaring door hun positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Ze helpen niet alleen de akoestiek te verbeteren, maar ze brengen ook een stukje natuur naar binnen. Dit reduceert stress en de algemene gemoedstoestand kan verbeteren. Het toevoegen van groene elementen in een kantooromgeving is aangetoond dat het de tevredenheid van werknemers verhoogt en een positieve impact heeft op hun productiviteit en welzijn. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar een gezonde werkomgeving, groen planten zijn daar van grote invloed op.

Flexibiliteit

Moswanden een hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op verschillende ondergronden, zoals MDF, kurk en OSB, en zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en vormen. Dit maakt het mogelijk om moswanden aan te passen aan specifieke ontwerpvereisten en esthetische voorkeuren. Interieurarchitecten kunnen ook kiezen voor combinaties van verschillende mos soorten en decoratieve elementen, zoals bamboe of schors, om unieke en visueel aantrekkelijke ontwerpen te creëren.

Stiltemaker levert en monteert

Interesse in een moswand? Stiltemaker levert vanuit meerdere merken, omdat dit een grote variatie in prijs en afwerking kent. Onder het huismerk Anti-Galm worden deze producten verkocht, altijd voor een scherpe prijs en van de hoogste kwaliteit. Afspraak plannen als (interieur)architect? Via deze LINK plan je eenvoudig een afspraak.