De best mogelijke Patiëntenzorg

In de moderne ziekenhuisomgeving wordt het belang van akoestiek vaak over het hoofd gezien, maar de implicaties ervan op zowel patiënten als zorgverleners zijn enorm. Een rustige en akoestisch aangename omgeving kan de herstelsnelheid van een patiënt versnellen en de behoefte aan slaapmedicatie verminderen. Dit komt doordat overmatig lawaai en slechte akoestiek kunnen bijdragen aan stress, angst en slaapstoornissen bij patiënten. Lees er HIER meer over.

Akoestiek waarborgt privacy

Daarnaast speelt akoestiek een cruciale rol in de communicatie binnen ziekenhuizen. In een omgeving waar elke seconde telt, kan een misverstand door lawaai leiden tot ernstige medische fouten. Door de akoestiek te optimaliseren, wordt de verstaanbaarheid van gesprekken verbeterd, wat essentieel is voor zowel de veiligheid van de patiënt als voor effectieve zorgverlening. Bovendien beschermt goede akoestiek de privacy van de patiënt. Het zorgt dat vertrouwelijke gesprekken tussen patiënten en zorgverleners niet buiten de behandelruimte worden gehoord. Stiltemaker kan naast de nagalmtijden ook overgang geluid en geluidslekkage meten.

Voor zorgverleners kan een goed akoestisch ontwerp bijdragen aan minder vermoeidheid, stress en verbeterde concentratie. Een belangrijk onderwerp in de zorg: productiviteit. Een verbeterde akoestische omgeving kan de productiviteit van het personeel verhogen, omdat een stille ruimte zorgt voor meer focus. Wanneer zorgprofessionals in een stille omgeving werken die hun welzijn bevordert, kunnen ze efficiënter werken. Dit draagt, weliswaar in beperkte mate, bij aan het reduceren van personeelstekorten.

Zorg is een combinatie van specialisaties: het geluid van een ambulance in de nacht, het in privacy voeren van gesprekken tot revalidatie in een sportzaal. Disciplines als overgangsgeluiden, omgevingsgeluiden, verstaanbaarheid en nagalmtijden samen maken een verpleegkamer, spreekkamer, ontvangstruimte of revalidatiezaal een fijne plek om te zijn.

Stiltemaker is de partner voor zorginstellingen

Stiltemaker kan deze waarden meten, rapporteren en verbeteren. Dit doen we door een uitgebreide geluidsmeting over het volledige, voor de mens hoorbare, frequentiebereik. Metingen gebeuren met een ruisbron, niet met een alarmpistool. Van een alarmpistool is de knal oncontroleerbaar, en niet representatief voor alle geluidsfrequenties. Kwalitatieve meting, rapportage aan het management. Volledige project ondersteuning in levering, montage en nazorg van A-merken zorgt voor het optimale resultaat wat jarenlang meegaat.

Meer informatie of een geluidsmeting plannen? Lees er meer over op onze pagina over zorg. Klik HIER voor een doorverwijzing.